maanantai 22. lokakuuta 2012

Tutoriaali: Valokynän käyttö


Ylhäällä olevassa kuvassa on esimerkki hyvin onnistuneesta kasvojen alueiden korostamisesta sekä varjostuksesta. Tänään rajasin aiheen valokynään ja siihen, miten sitä käytetään. Listasin muutamia perusasioita, joita valokynän käyttäjän tulisi tietää.


Valokynä:
 • laitetaan kosteutetulle iholle meikkivoiteen päälle ennen tai jälkeen puuterin, riippuen siitä, kuinka paljon haluaa hohtoa kasvoilleen
 • toimii kahdenlaisesti; juonteiden ja ryppyjen poistajana sekä kasvojen alueiden korostajana
 • korostaa haluttuja alueita, joten mieti tarkkaan mitä kasvon osia haluat korostaa
 • EI ole peiteväriä, jolla voisi peittää esimerkiksi finnejä
 • häivytetään taputtelemalla se ihoon kevyesti sormilla, ei tarvitse erillistä sutia tai meikkisientä


Kukapa ei haluaisi ihonsa hohtavan yhtä kirkkaasti kuin heidän?


Valokynä on ihan oikeasti toimiva tuote, kunhan sitä osaa käyttää oikein. Ei ole mitään tiettyä määrää, kuinka paljon sitä pitäisi iholle laittaa. Jokainen laittaa naamallensa sopivan määrän valokynää, sen verran kuin haluaa ihonsa hohtavan - kunhan se näyttää vain hyvältä. Kuitenkin mitä vähemmällä valokynän määrällä saat sopivan hohdon kasvoillesi, sitä parempi. Valokynän ideana ei ole siis tuoda valkoisia länttejä naamaan, vaan antaa huomaamattoman hohdon ja kohotuksen iholle.


Valokynän käyttö ei välttämättä luonnistu ihan hetkessä, joten harjoitteleminen kannattaa ottaa ihan rennosti ja ajallaan. Ei siis kannata harjoitella valokynän käyttöä juuri ennen tärkeää tilaisuutta, vaan paikassa, jossa sen voi huoletta pestä pois epäonnistumisen sattuessa. Jos kämmi tapahtuu kuitenkin juuri ennen vaikkapa juhlia, puuteri voi hieman pelastaa asiaa; mitä enemmän puuteria laittaa valokynän päälle, sitä vähemmän se hohtaa eli heijastaa valoa iholta.


Vaikka valokynä on erinomainen juonteiden, ryppyjen sekä tummien silmänalusten häivyttäjä, pitää muistaa, ettei se ole peiteväriä. Valokynää laitetaan esimerkiksi vain ryppyjen syvimpään uurteeseen sekä silmänalusten tummimpaan kohtaan. Kuten on jo mainittu, valokynä kohottaa ja korostaa haluttuja kohtia - sen vuoksi valokynän käyttö esimerkiksi koko alaluomelle kannattaa jättää väliin ikävän panda-efektin vuoksi. Kukaan ei varmaan halua korostaa kaikkia ryppyjänsä tai tummia silmänalusia? Kun rypyn tai silmänalusten pelkästään syvimpään ja tummimpaan uurteeseen laittaa valokynää, toivottu tulos voi toteutua. Valokynä tekee ryppyjen uurteisiin valoa heijastavan vaikutuksen, jonka vuoksi ryppy ikäänkuin silottuu ja poistuu huomion keskipisteestä. Tässäkin asiassa; mitä vähempi, sen parempi!

Itse tykkään käyttää valokynää kulmakarvojen, nenän, huulien, silmien sisänurkan sekä leuan korostamisessa. L'orealin Lumi Magicue -valokynä numero 2 Medium osaa asiansa tässä hommassa todella hyvin!Ehdotuksia valokynän käytölle:


Muokkasin Megan Foxista otettuun kuvaan erilaisia valokynän käytön mahdollisuuksia. Vaihtoehtoja on siis todella monia, kuten kuvista huomaa. Nämä ei siis ole ainoat mahdolliset käyttöpaikat, mutta mielestäni varteenotettavimmat. En viittinyt tunkea kaikkia ehdotuksia yhteen kuvaan, joten päätin tehdä kolme kuvaa, jotta tästä saisi edes jotain selkoa :)

Kuvien korostuksia valokynän avulla:
- kulmaluu
- silmän sisänurkka
- nenänvierusta
- pienen leuan korostus (2. ja 3. kuva)
- alahuulen rajat
- ylähuulen amorinkaari
- otsa
- nenä

Kuvien häivytyksiä valokynän avulla:
- silmänaluset
- leuan ja huulen välinen ''viiva'' (1. kuva, ei näy kaikilla ihmisillä)
- hymyillessä ja mahdollisesti myöhemmässä iässä tulevat juonteet

3. Kuvan tarkoitus oli näyttää todella voimakas valokynän käyttö. Esimerkiksi Kim Kardashian käyttää todella voimakkaasti valokynää, jonka huomaa kuvista välillä liiankin hyvin. Toisille sopii voimakkaampi korostus kasvoille, toisille ei. Kannattaa itse testata kumpi on parempi omalle naamalle!

Lähteet kuville: kuva1kuva2kuva3kuva4kuva5kuva6

Kertokaahan ihmeessä auttoiko tämä postaus teitä - saa antaa myös parannusehdotuksia, jos sellaisia tulee mieleen! Odottelen kommenttejanne innolla 


- Dreamer


20 kommenttia:

 1. Aamulla juuri pähkäilin valokynän käyttöä. Olen rohjennut käyttää sitä vain silmiin, koska en oikeastaan tiennyt minne muuallekkaan sitä sutaisisi. Tämä postaus oli vastaus kaikkeen!
  Ihanaa, kiitos! :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos tästä postauksesta, aivan täydellisesti selitetty! :)

  VastaaPoista
 3. Hyvät vinkit olet tänne koonnut valokynän käytöstä :) Itse katselin eilen näitä sun ohjeita, kun kokeilin valokynää ensimmäistä kertaa :) Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isot kiitokset! Kiva kuulla, että näistä on ollut hyötyä :)

   Poista
 4. onko valokynissä eri sävyjä vai onko kaikki ihan samaa sävyä? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joissakin on, joissakin ei. Suurimmassa osassa on kuitenkin ainakin kahta eri sävyä, joissakin jopa kolmea :) Ainakin näihin olen itse törmänyt.

   Poista
 5. Todella perusteellinen ja hyvin tehty postaus, kiitos !

  VastaaPoista
 6. Kiitos näistä ohjeista! Tosi iso apu oli :)

  VastaaPoista
 7. etsiskelin netistä valokynän käyttöön ohjeita, ostin sellaisen just enkä osannut käyttää... lueskelin ainakin viittä eri kauneusblogia ja tämä oli ylivoimaisesti kattavin ja paras valokynäjuttu jonka löysin!!! kiitos paljon, olet ihana <3 <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan mahtavaa että olet kokenut tämän postauksen hyödylliseksi! Ihanaa kuulla :)

   Poista
 8. Sama juttu kuin edellisellä. Eli ostin valokynän, mutta enpä osannut käyttää sitä. Tämä sivusi auttoi paljon! :)

  VastaaPoista

Kerro rohkeasti mielipiteesi!