perjantai 7. helmikuuta 2014

Tutoriaali: Silmämeikki vanhojen tansseihin edullisesti


Mielestäni tumma smokey eyes sopii monenlaiseen tilaisuuteen, niin myös vanhojen tansseihin! Klassinen hopean ja harmaan yhdistelmä sopii esimerkiksi hopeisien korujen ja kylmän värisen mekon kanssa. Shimmerinen, satiininen tai metallinen luomiväri on näyttävämpi kuin mattainen, joten suosin juhlameikeissä yleensä niitä mattaisten sijaan. Sävyt meikissä voi kuitenkin vaihtaa vaikkapa ruskeaan ja kultaan, siniseen ja hopeaan, vihreään ja beigeen jnejne. Silmämeikin sävyt kannattaa miettiä asusteisiin ja mekkoon sopivaksi.

Ajattelin koota teille muutaman vinkin, miten myös edullisilla meikeillä saa kestävän silmämeikin. Kaikkein tärkein kuitenkin ensin: kestävän meikin salaisuus on ehdottomasti hyvä pohjustus! Parhaista parhain silmämeikin pohjustusvoide on mielestäni Urban Decayn pohjustusvoide, jota ei Suomesta valitettavasti saa muuta kuin nettikaupoista. Jos ei halua investoida siihen, ei ole tarpeeksi aikaa odottaa nettitilausta tai ei muutenkaan halua tilata netistä, myös edullisesti löytyy kelvollisia pohjustajia.

Alla oleva tutoriaali on tehty niillä edullisilla meikeillä, jotka jo löytyivät kotoani. Tätä ei siis ole pakko toteuttaa juuri kyseisillä tuotteilla! Kirjoitan postauksen loppuun linkkejä edullisista tuotteista, joiden avulla voisin itse tehdä kestävän vanhojen tanssien meikin, ja jotka löytyvät helposti kaupoilta.

Tutoriaali:


1. Aloita luomen pohjustus Lumenen silmämeikin pohjustusvoiteella. Puuteroi kevyesti. Lisää sen jälkeen sormin hieman Maybellinen Color Tattoota sävyssä 45 Infinite White, niin että luomen pinta jää aavistuksen tahmeaksi. Levitä Color Tattoota silmän sisänurkasta ulkonurkkaan aina kulmaluulle asti häivyttäen. Laita mielummin liian vähän kuin liikaa, sillä liika voidemainen luomiväri jää rumiksi kököiksi silmäluomelle.

Vinkki: Jos haluaa silmämeikistä mahdollisimman intensiivisen, kannattaa pohjustuksen päälle levittää hieman voidemaista luomiväriä ennen puuterimaista luomiväriä. Puuterimainen luomiväri tarttuu voimakkaammin kiinni voidemaiseen, ja näin ollen luomivärien sävyt muuttuvat intensiivisemmäksi. Voidemaisen luomivärin päälle kannattaa kuitenkin aina levittää myös puuterinen luomiväri, sillä pelkkä voidemainen luomiväri kasaantuu raidoiksi luomivakoon päivän aikana.2. Levitä Color Tattoon päälle Wet n Wildin Blue Had Me At Hello -paletin hopeanharmaata luomiväriä sisänurkasta noin puoliväliin liikkuvaa luomea. Häivytä kevyesti ylöspäin.

Vinkki: Jos luomiväriä tuntuu varisevan paljon kasvoille, lisää runsaasti puuteria silmien alle, jotta varisseen luomivärin ja puuterin saa pyyhkäistyä helposti pois kasvoilta. Toinen vaihtoehto on tehdä ensin silmämeikki, ja sitten vasta muu kasvomeikki. Näin ylimääräiset luomivärit voi pyyhkiä niin, etteivät ne tartu esim. meikkivoiteeseen.


3. Lisää varovasti Wet n Wildin paletista mustaa glitteristä luomiväriä yläripsien rajasta aloittaen. Häivytä runsaasti niin, että silmämeikin tummimmat sävyt ovat ulkonurkan kohdilla vaaleten kohti sisänurkkaa. Jos tykkäät tehdä kissamaisen rajauksen, levitä luomiväriä myös hieman yli silmän ulkonurkan.

Vinkki: Jotta näkisit, miltä luomivärit näyttävät oikeasti, katso itseäsi peilistä välillä normaalilla ilmeellä. Itse ainakin nostan kulmiani aina meikatessa, joten luomivärit näkyvät hieman eri tavalla kulmia kohottamatta. Kasvoista kuvan ottaminen silmät kiinni antaa kuvan, miltä meikit näyttävät kun esim. katsot alaspäin. Kuvasta näkee myös sen, ovatko molempien silmien meikit samanlaiset.


4. Levitä alaripsien alle mattaista mustaa luomiväriä Wet n Wildin paletista. Häivytä varovasti.

Vinkki: Alaripsien alle on helpointa levittää luomiväriä viistopäisellä siveltimellä, sillä se antaa tarkan lopputuloksen. Myös kulmat on helppo ''täyttää'' viistopäisen siveltimen avulla.


5. Rajaukset ovat tärkeä osa juhlameikkiä, sillä ne antavat intensiivisen katseen ja syvyyttä meikkiin. Levitä Rimmelin Exaggerate eyeliner aivan yläripsien rajaan sisänurkasta hieman ulkonurkan yli kissamaisesti. Levitä kajal yläripsien rajaan limakalvolle sisänurkkaan asti.

Vinkki: Jos musta sisärajaus tuntuu pienentävän silmiä liikaa, vaihda musta kajal valkoiseen kajaliin. Valkoinen avartaa katsetta ja silmät näyttävät suuremmilta. Valkoista kajalia voi lisätä myös silmien sisänurkkiin. Kajal kannattaa ostaa vedenkestävänä, sillä se on paljon pitkäkestoisempi. Jos silmät vuotavat helposti, kannattaa myös eyeliner ostaa vedenkestävänä.


6. Levitä ensin ohut kerros Maybellinen The Rocket Volum'Express ripsiväriä ylä- ja alaripsiin. Sen jälkeen levitä ohuesti DUOn ripsiliimaa tekoripsien ripsinauhaan, ja odottele hetki. Kiinnitä ripset, ja tarkista että ne pysyvät kunnolla kiinni etenkin sisä- ja ulkonurkissa. Jos kuivunut liima näky hieman, levitä sen päälle ohut kerros nestemäistä eyelineria. Lisää lopuksi toinen kerros ripsiväriä. Helposti vuotavien silmien kanssa kannattaa käyttää vedenkestävää ripsiväriä.

Vinkki: Tarkista aina tekoripsien sopivuus silmillesi sovittamalla ripsiä ilman liimaa. Jos tekoripset ovat liian pitkät, eli tulevat reilusti yli silmien ulkonurkan, leikkaa ripsinauhasta pala tekoripsien ulkonurkasta.


Hyviä edullisia tuotteita silmämeikkiin:

Pohjustus:
- Lumene Beauty Base
- Maybelline Eye Studio Color Tattoo
- Wet n Wild Fergie Collection For My Primas (Saa esim. joistakin Seppälöistä)

Luomivärit:
- L'oréal Paris Color Riche Quad
- Maybelline New York Eye Studio Quad
- Wet n Wild Color Icon Eyeshadow (Saa esim. joistakin Seppälöistä)
- IsaDora Eye Shadow Quartet

Kajal:
- GOSH The Ultimate Eye Liner With A Twist
- We Care Icon Magnetic Eyes Smooth Wear Eyeliner
- Rimmel Soft Kohl Eye Pencil

Nestemäinen eyeliner:
- Wet n Wild H2O Proof Liquid Eyeliner (Saa esim. joistakin Seppälöistä)
- GOSH Intense Eye Liner Pen (tussimainen)
- Rimmel Glam'Eyes Professional Liquid Eyeliner

Ripsiväri:
- L'oréal Paris Telescopic Mascara
- L'oréal Paris Volume Million Lashes
Maybelline Volum'Express Colossal Rocket
- Rimmel Extra Super Lash Mascara

Tekoripset:
- Ardell (Saa esim. Punanaamiosta ja Kicksistä)
- Grimas (Saa esim. Punanaamiosta)

Ripsiliima:
- DUO (Saa esim. Punanaamiosta ja Kicksistä)

Ps. En hyödy linkeistä mitään, klikkailkaa rauhassa :)

Toivottavasti tästä oli jollekin apua! Toki vinkeistä kannattaa hyötyä muutenkin kuin vain vanhojen tansseihin :)

Dreamer

8 kommenttia:

Kerro rohkeasti mielipiteesi!