tiistai 10. heinäkuuta 2012

Tutoriaali - Kulmakarvojen muotoilu ja vahvistaminen
Huom! Pitkä postaus, oletko valmis? :)

Tässä se odotettu postaus - huhhuh kun meni aikaa! Toivoittavasti on vaivan arvoinen :)

Kulmien muotoilun avainsana on pinsetit. Pinseteillä saa parhaimman ja tarkimman lopputuloksen kunhan vain osaa käyttää niitä oikein. Jos ei kuitenkaan tykkää nyppimisestä, vaihtoehtoja on muitakin. Kulmakarvoja voi myös vahata sekä poistaa kivuttomasti mm. sheiverillä (esim. kiireessä) tai käyttämällä kulmaveistä. 
Itse tykkään eniten pinseteistä, vaikka nyppiminen niillä sattuukin hieman. Kulmat yleensä myös punoittavat sen jälkeen, joten kulmakarvoja ei siis kannata nyppiä juuri ennen jotain tärkeää tilaisuutta, vaan vaikka edellisenä iltana. Nyppimisen jälkeen voi laittaa nypitylle alueelle jotain rauhoittavaa ja viilentävää voidetta.Pinsettejä hankkiessa kannattaa oikeasti panostaa laatuun, sillä ne saattavat kestää hyvinä monta monta vuotta. Kun kerran ostaa hyvät pinsetit, ei välttämättä tarvitse enää koskaan uusia. Ylläolevassa kuvassa on kaksi omistamaani pinsettiä. 1. pinsetit ovat terävät ja ohuet päästä, ja ne ovatkin osoittautuneet paljon paremmaksi kuin 2. pinsetit.


Muista siis pinsettejä hankkiessasi:

 • Hanki pinsetit, jossa on mahdollisimman ohut ja terävä pää, jotta hentokin karva jää pinsettien väliin.
 • Jos pinsettien pää on tylppä, kulmakarvat eivät jää puristuksiin pinsettien väliin, eivätkä ne silloin irtoa helposti. Karvat myös saattavat ärsyyntyä, jos niitä yritetään nyppiä monta kertaa.
 • Terävien ja hyvien pinsettien avulla voit myös tehdä muutakin kuin nyppiä kulmakarvoja. Voit kiinnittää tekoripset kätevästi pinseteillä tai tehdä tarkkuutta vaativia asioita, joihin sormet ovat liian isot, esimerkiksi kynsien koristelu tarroilla tai  timanteilla.
 • Älä osta mitä pinsettejä tahansa, vaan tutkaile ja vertaile pinsettejä toisiinsa ennen päätöstä!Nyppimisen jälkeen on vuorossa kulmien vahvistus. Itse kasvatan vielä kulmiani takaisin monien vuosien piirtämisen jälkeen, joten joudun toistaiseksi vahvistamaan niitä. Kulmakynät ovat hyviä tähän ja monet käyttävätkin niitä muotoiluun, mutta itse olen aivan rakastunut ylläolevan kuvan Wet&Wildin Ultimate Brow Kit-tuotteeseen. Se on suhteellisen halpa tuote, mutta tehokas, ja sitä saa esimerkiksi Seppälästä.

Tuote sisältää pinstetit (jotka ovat hyvät, mutta olen hukannut ne), kulmakarvavahan, kaksi kulmaväriä sekä ihan mahtavan siveltimen. Siveltimellä saa niin suurta kuin aivan pientäkin tarkkaa jälkeä, sen vuoksi se onkin ihan lempparituote! Käytän kulmavärinä tuota keskimmäistä palettia, vaaleampaa ruskeaa. Se on silti ehkä kulmilleni hieman liian tumma hiuksiin verrattuna, joten pitäisi ostaa astetta vaaleampi väri.  

Kulmia vahvistettaessa kannattaa muistaa nämä asiat:


 • Älä vahvista kulmia liikaa kulmakarvojen yli tai jätä osaa kulmakarvoista vahvistamatta.
 • Valitse sopivan sävyinen kulmaväri pääosin hiuksien mukaan. Esimerkiksi aivan vaaleiden hiuksien kanssa ei kannata käyttää todella tummaa kulmaväriä. Myöskään tummahiuksisten ei kannata käyttää liian vaaleita sävyjä, muuten kulmat jäävät huomaamattomaksi, eivätkä kehystä kasvoja tarpeeksi.
 • Joskus myös meikillä on vaikutusta kulmakarvojen vahvistamiseen. Jos silmämeikki on todella tumma, vaaleita kulmia voi _hieman_ tummentaa, jotta silmämeikki ei korostu liikaa.
 • Jos kulmakarvasi ovat luonnostaan tummat, älä yritä kulmavärillä vaalentaa niitä vaaleammiksi! Jos kulmakarvat ovat esimerkiksi mustat, ja alla näkyy selvästi todella paljon vaaleampi kulmaväri, se näyttää todella oudolta. Värjää mielummin omat kulmakarvasi ensin vaaleammiksi ja vasta sen jälkeen vahvista kulmat haluamallasi sävyllä.
 • Jos kulmakarvat sojottavat moneen suuntaan, hyvä apu on kulmakarvageeli. Tehokas kulmakarvageeli palauttaa kulmakarvojen oikean suunnan ja näin auttaa myös muotoilussa. Geeli laitetaan kulmakarvoihin kulmaharjalla, joka tulee yleensä myös geelin mukana. Geeliin voi sekoittaa myös kulmaväriä, jolloin vahvistus ja muotoilu tapahtuu helposti.

  Kulmani ennen ja jälkeen vahvistamisen:
 Kulmia muotoiltaessa on hyvä muistaa allaolevan kuvan säännöt:
 1. Älä jätä kulmakarvoja liian lähelle tai liian kauas toisistaan. Pyri muotoilemaan kulma siten, että se loppuu kuvassa olevan 1. kohdan palkin väliin, suurinpiirtein silmän sisänurkan kohdille.
 2. Nypi kulmakarvoja enemmän alapuolelta kuin yläpuolelta. Jos yläpuolelta nyppii liikaa, jäljelle jääneet kulmakarvat laskeutuvat liian lähelle silmää. Kulmien muoto tulisi olla kuin linnunsiipi, joten 2. kohdassa kulman muoto lähtee taas alaspäin ensin noustuaan. Pyri siihen, että kulma lähtee alaspäin kuvan mukaisesti joko silmän iiriksen reunan kohdalta tai hieman sen jälkeen ulkonurkkaan päin. Eli jos kuvassa katsoisin suoraan kameraan, olisi kulma lähtemässä alaspäin noin iiriksen oikean reunan kohdilla kuvasta katsottuna.
 3. Hyvän pituiset kulmat loppuvat silmän vesirajan välisen alueen suuntaisesti. Laita esimerkiksi sivellin tai kynä alaripsien kohdalle menemään silmän muodon mukaisesti (niin kuin 3. viiva kuvassa), niin huomaat hyvän lopetuskohdan kulmakarvoille.
 4. Kulmakarvojen alku ja loppu olisi hyvä olla suunnilleen samalla tasolla toisiinsa nähden. Näin kulmat ovat tasapainoiset ja kehystävät kasvot oikein. Muista myös katsoa että molempien kulmakarvojesi alut ja loput ovat mahdollisimman samoilla kohdilla, ettei niillä ole suurta eroa.
Kuva omasta silmästä ja kulmakarvasta
Todella toivon, että tästä on teille kaikille edes jotain apua! Yritin antaa omaa näkökulmaani, ja pitääkin muistaa, että erilaisille kasvoille sopii hieman erilaiset kulmat. Pyrin silti kertomaan hyödyllisiä vinkkejä jokaiselle katselijalle :) Kommentoikaahan vapaasti, arvostelkaa ja antakaa lisää vinkkejä jos tulee mieleen!

♥ Dreamer

10 kommenttia:

 1. Hirmu hyviä ja selkeitä postauksia sulla aina! :)

  VastaaPoista
 2. jee, tästä on todellakin hyötyä! kiitos:)

  VastaaPoista
 3. mulla on itellä tollaset pinsetit ku sulla on kakkosena, ja tykkään ite niistä vähän tylpemmistä koska terävillä en saa kulmakarvoja irti vaan ne katkeaa :s

  kiva postaus kuiteski !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Okei, sullahan voi olla hennommat kulmakarvat jotka katkeaa helposti, tai puristat pinsettejä liikaa yhteen. Mutta jos tylpemmillä nyppii paremmin niin mikäs siinä! :)

   Poista
 4. kivan olonen blogi ja oli kyllä PALJON apua!:) käy säki kattomassa mun ja mun kaverin blogi : nennandmaija.blogspot.com KIITOS! :)

  VastaaPoista
 5. Hei iha hirmu hyvii ohjeit, kiitti paljo! :) osaisiks sanoo et jos joskus on nyppiny kulmii sillee ja nykyää ne ei oikee miellytä nii mitä niille pitäs tehä :o :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleppas hyvä! :) Suosittelen kasvattamaan ensin jonkin aikaa, ja nyppimään sitten uuteen muotoonsa :)

   Poista

Kerro rohkeasti mielipiteesi!