maanantai 18. kesäkuuta 2012

30 sekuntia Marsiin

Heti aluksi ilmoitan: Ne joille annoin haasteen, katsokaa alempaa postausta! :)

Nukkumatti oli viime yönä näin pahasti myöhässä,
kun pyörin sängyssäni yli kaksi tunti nukahtamatta!

Hyvää huomenta päivää kaikille ihanille blogin lukijoille! Yöstä selvitty huonoilla unilla, kuten kuvasta näkyy. Tämä nainen ei saanut unta sitten millään bloggailtuaan koko päivän, sillä mietin vaan kokoajan uutta postausta! Ideoitahan on monia ja kuviakin otettu moneen postaukseen valmiiksi, mutta kaipasin vähän jotain erilaisempaa. Yöllä sen tajusin, mitä kirjoitan. Tunteista ja musiikista. Tästä tulkoon siis teksipainotteinen postaus :)

Musiikki auttaa joka tilanteeseen; iloon, suruun, tylsyyteen, unelmointiin ja niin edelleen. Itse tunnen musiikin avulla paljon enemmän mitä tuntisin ilman sitä. Sen avulla osaan uppoutua täysin omiin ajatuksiin, muistoihin, tunteisiin ja kuvitelmiin. Monesti esimerkiksi kuvittelen olevani musiikkivideossa tai esittäväni kappaleita suurille yleisöille. Siitä tulee mahtava fiilis, vaikka en oikeasti osaa laulaa yhtään. Kuvitelmissa kaikki voi olla kuitenkin toisin!

Minkälainen musiikki sitten vetoaa tunteisiin?

Omalta kohdaltani voin sanoa, että monenlainen:
  • Rock, metal ja esimerkiksi deathcore, eli raskaampi musiikki antaa energiaa, tietynlaista rohkeutta ja aggressiivisuutta, uskallusta kohdata asioita. Voi myös muistella ihania keikka- ja festarireissuja mahtavalla fiiliksellä ja musiikilla!
  • Pop- ja tanssimusiikki antaa iloisuutta, huoletonta menoa sekä tanssijalan vipatusta! Äkkiä tanssimaan! Tosin esimerkiksi liian kulutettu Pitbull tai JVG lähinnä tuottaa itselleni masentuneen mieleen ja tanssifiiliksen latistumisen, niin raiskattu se on kaikkien aivoihin :D
  •  Reggae antaa mahtavan kesäfiiliksen! Talvellakin Bob Marleyta tai Jukka Poikaa kuunnellessa tuntuu, kuin olisi kesäisellä rannalla ottamassa aurinkoa lintujen lentäessä yllä tai parilla huurteisella ihanalla kesäterassilla. Voi sitä fiilistä.. Tällaisena kesäisenä päivänä, kuten tänään, saa ihan oikeasti kokea sen fiiliksen, jota voi muistella sitten talvella :)
  • Trance ja Techno antavat jokainen biisi sellaisen fiiliksen, mitä itse haluaa, sillä valikoima on niin laaja. Esimerkiksi Armin Van Buurenin rakkausbiisejä kuuntelemalla voi muisteilla haikeita menneitä aikoja, tai sitten kuunnella The Prodigya ja tuntea todella voimakkaan tanssimisen halun!
  • Viimeisenä, mutta ehkä tärkeimpänä: rauhallinen ja tunteellinen musiikki. Kuuntelen sitten mitä tahansa artistia, löydän aina albumeista ne rauhallisimmat kappaleet lemppareiksini - oli genre mitä tahansa. Hurts, The Jumpsuit Apparatus, 30 Seconds To Mars ja Adam Lambert ovat hyviä esimerkkejä, kuinka jokainen edustaa omaa tyyliään, mutta ovat niin tärkeitä minulle rauhallisten ja tunteellisten biisien vuoksi.

Tässä biisi, joka kolahtaa aina yhtä kovaa. Toivottavasti kuuntelette:


 30 STM - Alibi
Se on enemmän kuin biisi; se on kokonainen tunteiden kirjo. Pistä silmät kiinni, keskity musiikkiin ja antaudu sille. Parhaimman fiiliksen saa omassa sängyssä ihanan tyynyn ja peiton kanssa, kuulokkeet korvilla, huone pimeänä. Tuntuu kuin leijuisi muistoissa. Alussa biisi vaikuttaa jopa iloiselta, ihanalta, rauhalliselta. Musiikin edetessä yhä voimakkaammaksi voi tuntea surua, voimakkuutta. Jared Leton alkaessa laulamaan  itse ainakin uppoudun täysin fiilikseen, tunteeseen jota ei voi kokea muuten kuin musiikin avulla.

Ps. Olisi ihanaa jos kertoisitte omista kokemuksistanne ja tarinoista liittyen musiikkiin! :)

 - Dreamer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro rohkeasti mielipiteesi!