tiistai 19. kesäkuuta 2012

Meikkitutoriaali

Multa on pyydetty, että tekisin eräästä esittelemästäni silmämeikistä (edellinen postaus) tutoriaalin. Tämä meikki on aika vahva ja rohkea, mutta lämpimän sävyinen, joten se sopii vaikkapa kesäiseksi baarimeikiksi. Yritän kertoa teille mahdollisimman tarkasti ohjeet tämän meikin saavuttamiseen! Älkääkä säikähtäkö kulmakarvojani; ne ovat kasvatusvaiheessa ja siksi joudun piirtämään ne :)

Ensinnäkin, tarvitset tämän kaltaisia sävyjä silmämeikkiisi (olen ympyröinyt tarvittavat):
Luomiväreiksi tarvitset valkoista sekä erilaisia ruskeita ja lämpimiä sävyjä.Jos haluat nähdä kuvat tarkemmin, klikkaa niitä suuremmiksi!1. Vaihe:
Lähdetään alkutilanteesta; silmä ilman mitään meikkiä. Pohjustuksena olen käyttänyt meikkivoidetta ja puuteria. Koen puuterin siksi tärkeänä, koska tuntuu että ilman sitä meikki lähtee helpommin leviämään, eikä pysy niin tasaisena koko päivää.

2. Vaihe:
Valkoista, valkoista, ja vielä kerran valkoista! Näyttää hurjalta, mutta kyllä se siitä. Valkoinen antaa hohdetta silmille. Olen laittanut tässä kuvassa paljon valkoista kajalkynää koko silmän pituudelle ripsien lähettyville, myös ulkopuolelle, ikäänkuin kissamaisten silmien kaltaisesti. Silmäkulmasta kulmaluuhun asti käytin valkoista luomiväriä, joka kuultaa hieman kultaista sävyä. Vinkkinä niille, jotka eivät aivan valkoista halua: Levitä valkoisen kajalin päälle hieman vaalean persikkaisen sävyistä luomiväriä!

 3. Vaihe:
Levitä vaalean oranssihtavan ruskeaa luomiväriä laajalti luomen alueelle, sisänurkasta kohti ulkonurkkaa. Luomiväriä saa laittaa aika isolle alueelle, jotta se näkyy myös silloin kun silmä ei katso alaspäin. Älä peitä luomivärillä valkoista kajalia!
 

4. Vaihe:
Levitä silmäluomen keskialueelle tummempaa, ehkä hieman punaiseen ja ruskeaan sävyyn menevää luomiväriä. Muista levittää ainoastaan silmäluomen keskialueelle sottaamatta valkoista kajalia.
 


 


5. Vaihe:
Levitä silmäluomen ulkonurkkaan ja hieman yli kissamainen viiva tummanruskealla luomivärillä. Kuten kuvasta näkyy, kissamaisuus tulee kivasti esille kun ruskean luomivärin alapuolella menee valkoinen raita sitä korostamassa.


 

6. Vaihe:
Alustava häivytys. Hienoa, olet saanut jo kissamaisen lookin! Häivytyksessä sormenpää ainakin sopii parhaiten itselleni. Ikäänkuin levitä sormilla vaaleaa luomiväriä tummaan luomiväriin päin yksittäisillä vedoilla, silmän sisänurkasta ulkonurkkaan. Näin saat liukuvärimäisen tuloksen, jossa luomivärit etenevät vaaleasta tummaan.
7. Vaihe:
Kokonaisuuden häivytys. Kun tummat luomivärit ovat häivytetty, on aika häivyttää lisää. Edellisestä kuvasta näkee selvän tummempien luomivärien rajan, joka ei ole kovin nätti. Siispä yritä häivyttää etenkin sitä rajaa, jossa vaalea ja tumma luomiväri kohtaavat. Voit myös lisäillä ihan pienen määrän tummempaa luomiväriä vaaleaan luomiväriin, jolloin häivytys onnistuu helpommin.

 8. Vaihe:
Musta eyeliner on erittäin tärkeä vahvojen luomivärien kanssa! Se antaa katseelle myös lisää syvyyttä. Kuten luomiväreissäkin, tee eyelinerillä kissamainen viiva. Jos silmän sisänurkkaan on vaikea saada tasaisesti eyelineriä, sinne ei ole pakko sitä laittaa. Voit aloittaa sen myös hieman keskemmältä, mutta muista, että eyeliner kannattaa laittaa siten, että aluksi vetää hieman ohuemman viivan, joka paksunee silmän ulkonurkkaan mentäessä. Musta eyeliner menee osittain valkoisen kajalin päälle, joten nyt valkoinen hohtaa kauniimmin silmässä ja sitä on hieman vähemmän.
9. Vaihe:
Musta kajali on hyvä laittaa alaripsien alle, jotta ne korostuisivat vielä enemmän ripsivärin kanssa. Levitä ohut viiva mustaa kajalia ja sen jälkeen häivytä sitä hieman sormenpäällä levittämällä.

10. Vaihe:
Tätä ei ole pakko tehdä! Minulta kuitenkin pyydettiin tämänkaltaista meikkiä, joten näytän sen. Jos vain rohkenee ja haluaa, myös tämänkaltainen rajaus alaripsien alle korostaa niitä. Vetele mustalla eyelinerillä todella varovaisesti muutama viiva alaripsien alle, sillä se sottaa helposti! Ennen kuin laitat ripsiväriä, anna eyelinerin kuivua.

11. Vaihe:
Jotta silmämeikkisi olisi täydellinen, laita siihen lopuksi vielä ripsiväri sekä ala- että yläripsiin. Itselläni ei ole mitkään kehuttavat yläripset, joten tykkään laittaa myös tekoripset. Jos laitat tekoripset, levitä yläripsiin vain ohut kerros ripsiväriä.


 

12. Vaihe:
Tältä näyttää valmis, kesäinen baari-/iltameikki! Muistutuksena vielä; tekoripsiä laittaessa valitse silmällesi tekoripset sen mukaan, haluatko luonnollisen vai näyttävän lookin. Lyhyet ja harvat tekoripset sopivat luonnolliseen lookkiin, kun taas pitkät ja paksut ripset näyttävään. Liimaa laittaessa tekoripsiin, levitä liimaa ohut viiva tekoripsiin ja odota 30 sekuntia. Sen jälkeen pyri laittamaan ripset mahdollisimman lähelle omia ripsiä. Voit lopuksi laittaa hieman ripsiväriä tekoripsiin jos haluat, se antaa vieläkin luonnollisemman näköiset ripset!
Tältä valmis meikki näyttää luonnonvalossa ilman salamaa: 
Tulipas aikamoisen pitkä postaus! Kertokaa, arvostelkaa ja kommentoikaa mitä piditte tutoriaalistani! :)

Olivatko ohjeet selkeät?
Voisitko itse käyttää tällaista meikkiä?
Miten itse onnistuit meikin teossa?

- Dreamer

14 kommenttia:

 1. Luin melkein koko sun blogin innolla läpi - ja rakastuin. Sulla on ihan mieletön blogi ja tosi kiva tapa kirjoittaa!
  Tää postaus oli ihan paras, kiitos paljon vinkeistä - toinen meikkihullu täällä huutelee.. :D
  Jatka samaan malliin, käyn täällä vilkuilemassa ja liityin lukijaksesikin!:) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuret suuret kiitokset sinulle! Kiva että tykkäsit. Ole hyvä vinkeistä, niitä on ilo jakaa :)

   Poista
 2. Ihana blogi,liityin lukijaksi!:)

  http://neeeaasilence.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Ihana blogi ja ihana meikki!:) Minkä merkkiset ja malliset noi sun tekoripset on? Näyttää tosi kivoilta nekin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) Tekoripset on ihan Seppälästä ostettu, niitä halvimpia mustassa paketissa. :)

   Poista
 4. tosi kivan näkönen meikki ja sulla on nätit silmät! sä selität kivan tarkasti ja musta oiskin kiva, jos joskus jaksaisit tämmöisiä tehdä lisää :)
  http://thepineaplelife.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva kuulla, voin tietenkin tehdä lisää :)

   Poista
 5. tosi kiva ja nätti meikki. täytyy joskus ihan kokeilla kun sopiva tilaisuus tulee :)

  VastaaPoista
 6. tosi kiva meikki, tuota vois joskus itsekin kokeilla ! (:
  tästä saat uuden lukijan, olis muuten kiva saaha enemmänkin tällaisia tutoja (;

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa että tykkäät! Juu voisin tehdä uuden vaikka ensiviikolla :)

   Poista
 7. Eksyin tänne sun blogiin tekoripsi juttujen kautta ja tos sun meikinteon viimises vaihees luki et jos haluaa luonnollisen näkösen lookin niin laittaa harvat ja lyhyet tekoripset niin kyselisinki et mistä sellasia lyhyitä ja haroj tekoripsiä saa? Oon kokeillu vaan noita näyttäviä ja ois aika jees välil iha arkenaki käyttää päivällä ripsiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä saa aika monista paikoista, esimerkiksi Sokokselta ja Stockmannilta. Muistelisin, että ainakin Eylure-merkkisiä luonnollisia tekoripsiä on myynnissä eri kaupoissa (Olen nähnyt mm. Seppälässä, Stockmannilla ja Citymarketissa).

   Netistä jos etsiskelet, niin lyösin muutaman ehdotuksen:

   http://www.pretty.fi/catalogsearch/result/?q=natural+tekoripset

   En ole noita kokeillut, mutta luulisi olevan ihan käytännöllisiä :) Toki voit myös käyttää tekoripsien sijaan yksittäisiä ripsitupsuja, joita saa esimerkiksi Cittareista, mutta ne ovat hieman vaikeampia laittaa.

   Poista

Kerro rohkeasti mielipiteesi!